Coronahaar

Linda Linda Leave a Comment

Nederland is (ook) in de ban van het Corona virus. Inmiddels zijn er zoveel maatregelen genomen dat ik o.a. voor onbepaalde tijd niet meer naar de kapper kan. Gelukkig was ik onlangs nog geweest voor een knipbeurt, maar die uitgroei was toen nog te overzien. Nu niet meer. Ik zie nu 1 centimeter grijs haar. Er is nog geen zicht op wanneer de kapperszaken hun deuren weer mogen openen en heb ik intussen te dealen met “wat nu?” Het kleuren ben ik al een lange tijd spuug- en spuugzat. Ik heb besloten mijn grijze haren te gaan omarmen. Dit zou zomaar een project kunnen worden van ca. 2 jaar. Ik heb haar tot aan mijn schouders/BH-bandje aan de achterkant. Ik heb via internet NO YELLOW gekocht, in de hoop dat mijn haar minder “warm” qua kleur oogt en ik me zal afvragen is het nu blond of grijzig? Dan ben ik voor mezelf op de goede weg. Na al die jaren van kleuren is mijn haar zo gort droog geworden dat ik kapitalen heb uitgegeven aan verzorgingsproducten, die niets hielpen of hooguit voor een dag.

Ik ga het nu proberen… ja.. ik kom van gekleurd rood haar (top!), liet het langzaamaan steeds een tintje lichter kleuren, zodat het contrast met grijs haar steeds minder zou worden, maar mijn uitgroei lijkt wel wit!

Ik kan mij voorstellen dat het voor sommigen nauwelijks iets kan boeien, maar de overgang van een kleur naar pigmentloos, is voor mij een behoorlijke stap om ook dat deel (na de menopauze, etc.) te leren accepteren. Zie ik er straks met grijs/wit haar heel veel ouder uit? En is dat dan erg? Voor wie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *