Een geur ervaren zonder neus

Linda Linda 2 Comments

Vandaag was het mijn eerste keer dat ik een parfum heb gekocht zonder dat ik vooraf de geur heb geroken, maar wel heb ervaren!
Samen met J. zijn we op een paranormale beurs geweest waar ik een afspraak voor haar had gemaakt met Carien van Ool (zie onderstaande link). Zonder mijn ex-collega S. was ik nooit op dit idee gekomen en had ik deze stand zomaar voorbij gelopen.
Carien kan zoveel beter dan ik uitleggen wat precies het verschil is tussen de commerciële geuren en deze parfumlijn.
Het waarnemen van de geur gebeurde nl. niet door het ruiken aan een flesje of door het spuiten ervan, maar doordat het flesje op het been werd gelegd. De kant (rechts of links) waar het sterktste de energie van Carien werd gevoeld toen ze haar hand boven de ander legde (met een centimeter of 15 ertussen) werd leidend waar de flesjes werden gelegd.
J. was als eerste aan de beurt. Ze vertelde wat ze voelde en met verbazing zag ik goede en minder goede ervaringen met verschillende flesjes op haar been. Hoe kon dit? De flesjes waren gesloten!
Ik vind mezelf niet zo voelend en kon me er niets bij voorstellen dat een flesje met parfum op je bovenbeen verschillende ervaringen teweeg kon brengen.
Toen ik tegenover Carien ging zitten en J. naast Carien, leek ik ook rechts beter de energie van Carien te voelen dan links. Ik sloot – net als J. – mijn ogen. Ze legde de flesjes een voor een op mijn bovenbeen. Dit waren mijn ervaringen:
flesje 1: Daar kreeg ik het koud van
nr 2: voelde ook koud aan en kort daarop voelde ik mij misselijk worden, licht in mijn hoofd en ik zag de zee (als bij eb) wegtrekken.
nr 3: voelde ik niks bij
nr 4: Ik kreeg een verstikkend gevoel (alsof mijn keel werd dicht geknepen)
nr 5: Ik voelde van hoofd tot voeten mijn energie stromen (up and down), maar ik leek inwendig te worden afgestoft met een plumeau.
nr 6: Ik voelde me licht, alsof ik werd gedragen en ik begon ineens te lachen. Ik kreeg een associatie met heel veel belletjes in mijn lijf. Bizar om het zo te benoemen, maar Carien herkende het direct.
nr. 7: Ik voelde diepe klanken, alsof er keihard en dreigend op pauken/zware trom werd geslagen. Het voelde heel somber en serieus.
Uiteindelijk zijn de beste ervaringen door haar lief Paul met elkaar gemixt. Zo heeft J. een combi van 3 geuren en heb ik een flesje met een combi van nr. 5 en nr. 6. Er was een folder bij en wat las ik o.a. bij de Golden Sparkle (nr. 6 in mijn geval)? …. Voel de bubbels vanuit je voeten naar je kruin gaan: het verheldert je hoofd. …”
Het fijne was: ik stond er niet alleen voor. Carien kon met mij meevoelen en zelfs J. had bij nr. 7 zoiets van “weg ermee”.
Het was voor ons beiden een heel bijzondere ervaring om niet met je neus een geur te kopen, maar op grond van wat op dit moment qua energie bij je past. Als de geur (door een andere fase in het leven) niet meer bij je past, ga je de geur vanzelf vergeten op te doen, zoals mensen ook een bepaalde steen niet meer bij zich dragen als die niet meer hoeft te ondersteunen.
Een mooie dag om in te lijsten!

Comments 2

 1. Heel mooi omschreven en ervaar de dag als gisteren, echt super bijzonder! Heerlijk dagje samen met Linsky, een zeer geslaagde dag en voor mij zo’n bijzonder cadeau en een ervaring die wij beiden nog niet eerder hadden meegemaakt. Carien is een schat van een mens, warm, invoelend, humoristisch en dat alles kunnen wij een beetje meenemen in een flesje 🙂 Ben er weg van!!!

  1. Post
   Author

   Sinds ik de nieuwe geur “draag”, heeft niemand (maar dan ook niemand) tegen mij gezegd of het lekker ruikt of desnoods minder positief of teveel.. whatever. Heb jij die ervaring misschien ook?
   Tegelijkertijd interesseert het me niet en ben ik er zelf ook helemaal weg van! Op een dag was ik redelijk snel uit het veld geslagen, de dag daarvoor voelde ik me down; kwam het door de geur? Ik vond het zo opvallend.. twee dagen achter elkaar. Ik ben toen op de derde dag op bed gaan zitten en heb ik het flesje weer op mijn been gelegd. Misschien zat ik wel in een andere energie? Het duurde even, maar toen voelde ik mijn handen en voeten warm worden. Toen wist ik dat – er zonder bubbels – toch iets in beweging werd gebracht en geniet ik er dus ook enorm van! Bizar, maar g e w e l d i g! Gaaf om dat samen met jou gedeeld te hebben!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *