Zolang ik thuis heb gewoond, heb ik heel vaak gehoord “wat zullen we nou weer eens gaan eten?” Ok, dat was in een tijd zonder internet. Nu – jaren later – denk ik dat alles valt of staat met interesse en aandacht. Mijn moeder had het niet zo op koken of kookte/bakte alles 20 minuten, inclusief biefstuk (om even aan te geven dat ze niet echt een keukenprinses was). Ik beschrijf mezelf niet als een goede kokkin, maar ik kan recepten lezen. Zeker de eerste keer houd ik mij daar keurig aan. Ik match daarnaast automatisch smaken in mijn hoofd. Mijn halfbroer is kok, dus wie weet hebben we wat genen gekregen van onze vader. Aan de hand van ingrediënten, denk ik bijv. bij kaneel direct aan de smaak van kaneel en mix ik dat in mijn hoofd met de andere ingrediënten/smaken. Natuurlijk biedt dat geen garantie voor een geslaagde maaltijd. Soms kan het misschien wel lekker zijn, maar lust een van ons het niet.