Wijn slush(ie)

Sommigen noemen het DE zomerhit van 2016 en ik vond het leuk om deze eens te proberen. Het recept is kinderlijk eenvoudig. Voor deze variant heb ik het volgende gebruikt:
– 1 doosje (250 gram) bevroren fruit (blauwe bes, Kaapse bes en braam van de AH)
– 0,5 liter witte wijn (fris/fruitig)
– 0,5 liter Ginger Ale (Royal Club)
(+ een blender, maar staafmixer kan ook)

In de blender het bevroren fruit en de wijn mixen tot een glad mengsel ontstaat.
Daarna de Ginger Ale toevoegen en goed doorroeren.
Vervolgens het mengsel in een glas gieten en proeven maar!

Ik had teveel gemaakt en ik heb toen het restant in een doosje overgegoten en in de vriezer gelegd. Vervolgens vergat ik het en haalde ik het mengsel er na 5 uur uit. Het zag er bevroren uit, maar ik kon het bevroren mengsel gemakkelijk met een lepel in een glas doen. Dit smaakte pas echt als een slushie!

De voorraad is nog lang niet op, maar ik ga daarna zeker verder experimenteren met andere soorten diepvries fruit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *